Гайо Шоколад

Местоположение: Пловдив

Благодарим ви, че ви има! Благодарим за осъзнатото отношение и за цялостната подкрепа на малките производители на истинска храна в Бъглария. 
Ние сме Мария и Венсан и изработваме български ръчен шоколад по стара европейска технология, директно от какаови зърна. Даваме цялото необходимо време за превръщането на какаото в истински шоколад. Единствените съставки на шоколадите ни са: какаови зърна, нерафинирана захар, какаово масло и мляко за млечния шоколад. Не заместваме какаовото масло с други растителни мазнини. Не използваме соев лецитин или други емулгатори. 
Обръщаме специално внимание на селекцията на какаовите зърна. Избираме само чисти и фини сортове, характерни за даден регион. Работим с малки ферми от Южна Америка, които с вниамние и желание отглеждат какаови насаждения. Един от сортовете какао, с който работим (сорт Хиспаниола, произход Доминиканска Република) е сертифициран био. Проблемът за много от малките ферми в Южна Америка това са разходите по био сертифицирането на продукцията, затова много от фермите не са сертифицирани.

До този момент предлагаме няколко вида шоколади, био какаови зърна, сурови, цели, какаов чай (обвивки от какаови зърна, джинджифил, канела). До края на месец февруари ще имаме възможност да предложим и какаово масло, извлечено от био какаови зърна. А малко по-късно и био какао на прах. 

Ето това е нашият интернет сайт, където може да прочетете повече за нас, технологията и продуктите:

www.gaillotchocolate.com

Благодарим ви за вниманието и подкрепата!
Мария & Венсан

Продукти на "Гайо Шоколад"

Бърза поръчка

500 г
15.00 лв.150 г
8.10 лв.

1 кг
34.50 лв.

200 г
7.80 лв.

80 г
5.00 лв.