QQ Natural

Местоположение: София

Преди време (има няма десетина години), когато тръгна да се появява на бял свят синът ми, тръгнах и аз да търся най-чистата козметика и измиващи средства. С храненето вече се бях ориентирала, но козметиката... Независимо колко хубави и скъпи продукти изследвах, откривах вещества, с които ми се налагаше да се примирявам, но не ми даваха мира... И така открих натуралния сапун, научих се да го приготвям, като паралелно с това започнах да създавам маслени кремове и билкови екстракции. Не след дълго открих, че маслените кремове са чудесни за някои области и периоди и силно подхранващи, но за други области и периоди не са подходящи, така стигнах до хидратантната козметика. Четох дълго и много, експериментирах, издирвах съставките да са чисти и подходящи, както и да отговарят на етичните ми принципи... После като си говорихме с приятели (знаете майките как сме - често си обсъждаме децата и нас си :)) им разказвах как аз съм си решила проблема с козметиката – като си я правя – само така можех да бъда сигурна какво има вътре и доколко и какви нужди искам да покрия. Поискаха и те - и започнах да правя за повече хора, постепенно стигнах и до идеята, че мога да помогна и други хора да имат възможност да се грижат за кожата си с чисти и естествени продукти и си направих страничка във фейсбук, открих и фермерския пазар, няколко базарчета...И започна се :)

Сега има много хора, които правят сапунчета и козметика около мен, за което се радвам – повече хора заставаме зад идеята да се грижим чисто и естествено за себе си и да пазим чиста природата. Иска ми се само искрено да ги помоля да са внимателни да правят това наистина отговорно – тъжно ми е, когато някой клиент дойде и ми каже, че си е купувал такива натурални, ама... За мен винаги правенето на натурална козметика и измиващи средства е било най-първо кауза и ми се иска заедно с колегите, които също са тръгнали по този път да печелим хората за нея, да ги радваме и правим по-здрави.

Продуктите, които създаваме съдържат натурални базови и етерични масла, билкови екстракти натурални минерали и екстракти на витамини и киселини с растителен произход (напр. Q10, глицерин, хиалуронова киселина и др. под.). Не съдържат масла от животински произход, минерални масла и вазелини, синтезирани на базата на нефтопродукти, както и химически агресивни агенти. Всички масла, с които работя са подбрани във времето, като тези от тях, които е възможно си се набавят от български производители - „от семката до продукта“; какаовото, кокосовото, маслото от карите и авокадо са биосертифицирани и се вземат от малки производители от Шри Ланка. Зехтинът е регионален – Гръцки и също е подкрепа за дребни производители с екологична нагласа за производство.

Защо ХИДРАТАНТЕН КРЕМ?

Хидратантната козметика имитира стуктурата на нашата кожа, а именно мастни вериги, разположени в течна среда. Хидратантна козметика – водна фаза (в нашия случай билков хидролат) + маслена фаза, събрани в едно. Хидратантните кремове са леки, усвояват се по-лесно от кожата, на принципа на подобието, не оставят мазни натрупвания по повърхността, които могат да запушат порите, да се окислят на слънцето, да пигментират кожата или да създадат опасност от комедонни натрупвания. Да, хидратантната козметика се грижи и за овлажняването и за масленото подхранване на нашата кожа. А това, че съставките в нашите хидратантни продукти са естествени прави възможно за кожата да ги включи в своите биохимични процеси, което я прави силна и здрава сама по себе си, а не пристрастена към един или друг привнесен отвън химически агент.

САПУНИТЕ, ШАМПОАНИТЕ, СКРАБОВЕТЕ ни са създадени на приципа на естествения химичен процес на осапуняване, при който основа реагира с висши мастни киселини. В крайния продукт няма основа – от химична гледна точка сапунът е сол, в него остават неосапуняващите се вещества от маслата (които са киселини, витамини, естествено синтезиран при процеса растителен глицерини др.), както и процент свободни масла, които са предвидени в рецептата. Тези вещества се грижат за кожата при измиване, не я изсушават (както конвенциопналния сапун със или без добавен крем :)), а я подхранват, енергизират, правят я мека и еластична, балансират омазняването... Няма нищо по-хубаво от една аромотерапевтична сесия в банята – предвид че сапуните ни са обогатени и ароматизирани с етерични масла, които галят кожата и събуждат енергийните потоци.

За ателето: мястото ни е малко (около 100 тина квадрата) чисто, светло и уютно. Важно ни е да ни е хубаво, докато творим :)

При нас идват да помагат с етикирането и пакетирането и младежи в неравностойно положение (основно лишени от родителска грижа и с леки увреждания), така вярваме, че им даваме възможност да се включат в реална работна среда, която е приятелски настроена и им е по-лесно да натрупат знания, опит и работни навици, а и са горди че са си заслужили това, което вземат – просто нашият начин да дадем, а те да получат достойно.

Нашата философия изключва употребата на пластмаса, затова нашите продукти са в стъклени опаковки - най-добрата форма на съхранение за висококачествените съставки на натуралните продукти, които създаваме!

Продукти на "QQ Natural"

Бърза поръчка