Алтмилк

Местоположение: София

Кокосът е един от най-полезните от всички плодове, но за съжаление в България – и един от най-пренебрегваните. Кокосовите орехи не са традиционна част от българската диета, но в продължение на векове са били основна храна за много групи от населението от островните и азиатските култури. Кокосовото мляко може да се използва като заместител на мляко в много приложения: за добавяне в кафе, чай или горещ шоколад, за основа на чудесни шейкове, за сладкиши и печени изделия, за приготвяне на индийски и азиатски специалитети. 
 
Ползи за здравето Кокосовите орехи добавят вкус, разнообразие и, най-вече, полезни хранителни вещества към вашата диета. Те са богати на лауринова киселина, която е известна с антивирусните, антибактериалните и противогъбичните си свойства, както и с факта, че стимулира имунната система.

Кокосовото мляко, крем и сметана:

 

  • помагат да отслабнете и/или да поддържате вече добро тегло;
  • намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • подобряват състоянието на хора с диабет и хронична умора;
  • подобряват състоянието на хора с Крон, синдрома на дразнимото дебело черво и други храносмилателни разстройства;
  • предотвратяват други хронични заболявания, благодарение на силните антибактериални, антивирусни и противогъбични съставки;
  • увеличават метаболизма и подпомагат здравословната функция на щитовидната жлеза;
  • увеличават енергията.

 

Кокосово мляко
Кокосовото мляко се добива от кокосова маса (изсушен кокос) и вода. То има приятен вкус, без добавена захар. Добавяме единствено 5% тапиока. Кокосовото мляко е широко използвано в Аюрведа и традиционната индийска медицина.

Какви вещества има в кокосовото мляко, сметана и крем?
Около 50% от мазнините в кокосовото мляко е лауриновата киселина, която рядко се среща в природата. Тя е наситена едноосновна мастна киселина и e една от основните съставки на майчиното мляко. Има много силно антимикробно действие. Човешкото тяло превръща лауриновата киселина в монолаурин (моноглицерид), който може да унищожи липидно-покрити вируси като HIV и херпес, грип, морбили, грам-отрицателни бактерии и протозои. Лауриновата киселина е вид средноверижна мастна киселина (MCFA), която се усвоява лесно и преминава клетъчните мембрани. Средноверижните мастни киселини веднага се преобразуват от черния дроб в енергия, вместо да се съхраняват като мазнина. Има множество изследвания, които показват, че тези мастни киселини подпомагат загубата на тегло, подобряват инсулиновата чувствителност и поносимостта към глюкоза.

Около 6-7% от мастните киселини в кокосовото мляко са капринова киселина. Каприновата киселина е друга средноверижна мастна киселина, която има подобна полезна функция, когато се преобразува в монокаприн в човешкото тяло. Монокапринът също така проявява антивирусни качества.

Кокосовото мляко е богато на антиоксиданти и хранителни вещества, включително на витамини C, Е и В, както и на магнезий, калий, фосфор и желязо.

Продукти на "Алтмилк"

Бърза поръчка


10.50 лв.