Ангели и феи

Местоположение: София

Здравейте! Казвам се Петя Павлова и имам малък цех за производство на торти, мъфини и сладки в София. От дете обичам кухнята и магията, която се случва там. А храната за мен е споделяне на вкус и любов с близки хора.

Как и защо започнах да правя торти?

Когато синът ми беше много малък, боледуваше сравнително често. Чудех се защо и какво да правя. Търсейки решение, в един момент попаднах на лекар, който се занимава с холистична медицина. След направени изследвания се оказа, че синът ми има висока непоносимост към глутен и това оказва неблагоприятно влияние върху имунната му система. Разбрах също, че негативното влияние на бялото брашно може да се проявява тихо и последиците от него да се появят след години, както и че то влияе в ущърб на здравето на всеки, в една или друга степен. Последва една година с максимално спиране на глутена за цялото семейство.

Допреди няколко години беше по-трудно, защото все още нямаше толкова възможности за безглутенови десерти и торти направени с друго брашно, различно от бялото. Започнах да приготвям много неща сама вкъщи, правех си пастата, квасех си кисело мляко, печах хляб и разбира се, приготвях десерти. Когато имахме повод за торта, правех я аз. Така, лека-полека, си спомних, че като дете обожавах да правя десерти и торти и да ги украсявам. Спомних си удовлетворението, което изпитвах наслаждавайки се на завършената торта. Преоткрих себе си! После ми трябваше малко време за да добия кураж и да представя авторските си торти на хора извън приятелския ми кръг. И така, както се досещате, стъпка по стъпка, нещата се случиха. Започнах да правя торти за различни поводи.

За тази една година без глутен, след всичко, което научих за храната и връзката й с нашето здраве, от моята кухня завинаги си отидоха бялото брашно, бялата захар и бялата сол. А за консерванти и изкуствени сладкарски бои, и всякаква уж безвредна и разрешена „химия“, вкъщи и дума не може да става. Мислейки по този начин, вече нямаше как тортите и десертите, които започнах да приготвям в моя цех, да не отговарят на разбирането ми за това от какво трябва да бъдат направени.

ЗАЩО АНГЕЛИ И ФЕИ?

- Нашите торти и десерти носят вкуса на чистата храна – истински и чисти продукти.

- Използваме брашно от лимец. Лимецът се отглежда по чист и екологичен начин. Глутенът в него е от друг характер и не е токсичен.

- Използваме тръстикова захар и мед.

- Цветовете в нашите продукти и украси са постигнати чрез използване на естествени оцветители като брашно от цвекло, например.

- Всичко в нашите продукти от блатовете, кремовете до външното оформление е истинско - не се използват никакви готови прахообразни смеси.

- НЕ използваме вредни консерванти, прахчета, оцветители, подобрители на цвета и вкуса.

- С нашите продукти може да си подсладите празника, да изпитате удоволствие и наслада и да сте спокойни за здравето си.

Продукти на "Ангели и феи"

Бърза поръчка
1 бр.
25.00 лв.

1 бр.
25.00 лв.

1 бр.
31.00 лв.


6 бр.
14.40 лв.


6 бр.
13.80 лв.