Братя Хлебари

Местоположение: София

Добре дошли в света на Хляба с квас!

Братя Хлебари е занаятчийска хлебарница в сърцето на София, в която традициите срещат модерните методи в хлебарството.

Хлябът на Братя Хлебари ферментира с естествен квас, който представлява симбиоза между дрожди и лактобацили. Те произвеждат ензимите за началното разграждане на нишестето и протеина на зърното. Ползите на по-дългата ферментация са, че разгражда глутена, постига по-добри хранителни стойности на хляба, спомага по-дългото му съхранение и пречи на образуването на мухъл, прави го по-лесен за храносмилане.

Идеята за Братя Хлебари се ражда на 15 Април 2013 г. от двама братя – Пресиян и Теодор, които в търсенето си на онзи автентичен вкус на истинския занаятчийски хляб стигат до извода, че трябва да си го изпекат сами. Започват да пекат хляб за приятели и фенове, след което започват курсове, на които предават на желаещи знанията си в света на ферментациите и хлебарството.

Всеки изпечен в хлебарницата хляб съдържа натурално или органично брашно, вода, жив квас и сол. В съдържанието влизат още страстта, отдадеността и много часове работа, които нашите хлебари влагат във всеки един направен хляб. Всички наши изделия произвеждаме със специално подбрани пресни суровини с най-високо качество. Стремежът ни е да предлагаме на нашите клиенти възможно най-добрия и качествен продукт на пазара.

А мисията ни? Да възродим хлебарството на Балканите и да поставим България отново на картата!

Защото в Хляба е Истината и Истината е в Хляба!

Продукти на "Братя Хлебари"

Бърза поръчка
1 бр.
3.05 лв.

500 г
4.65 лв.

500 г
5.85 лв.

500 г
4.25 лв.

500 г
4.35 лв.

500 г
4.65 лв.