Дива Гора

Местоположение: гр. Ивайловград

С пчеларство се занимаваме от 2005 година, като последните години сме преминали изцяло към биологично отглеждане на пчели и съответно добив на мед в района на източните Родопи. Пчелините имат био сертификат по регламент на Европейския съюз.
В работата си използваме доказани през годините добри пчеларски практики и собствен подход, осигуряващи чист и натурален краен продукт с изключителни вкусови качества и доказани ползи за здравето. За пчелите се грижим семейно и гарантираме лично за качеството и чистотата на меда.

Избрахме да разположим кошерите в Източните Родопи, по поречието на Бяла река, в близост до границата с Гърция. Предимствата на този район са: девствената природа, почти необезпокоявана от човешко присъствие, липсата на земеделска дейност, която да вреди на пчелите и тяхната паша, както и специфичния средиземноморски климат, който го разграничава от останалата част на страната.

Растителността в региона се състои от диворастящи билки – мащерка, риган, детелина, драка, дива салвия и много други, някои от които са защитени видове, срещани само в Родопите. Една от тези билки е рядко срещаната памуклийка (Cistus incanus) призната по цял свят в лечението на редица заболявания. Наличието на няколко вида дъб и подходящите климатични условия позволяват и добива на манов мед.

Избрахме за нашия бранд името „ДИВА ГОРА“, защото тези две думи, макар и недостатъчни сами по себе си, отразяват магията и чистотата на източните Родопи. Място, известно не само с богатата си история и природа, но и със своята силна енергия. Гледаме на пчеларството не само като на работа. То е занаят, привилегия да бъдеш част от един уникален и сложен процес, какъвто е производството на мед от пчелите. А днес, повече от всякога е и отговорност - към природата, биоразнообразието и не на последно място, към крайния потребител: хората, които търсят и оценяват качествената и чиста храна.

Продукти на "Дива Гора"

Бърза поръчка