Ферма ЯЙКО

Местоположение: с. Царичина, Костинброд

Ферма ЯЙКО е собственост на земеделски производител Младен Георгиев Кузманов и се намира в землището на с. Царичина, община Костинброд.

От септември 2017 година се увлякох по отглеждането на пъдпъдъци , а в последствие и с отглеждането на екзотични породи птици - кокошки, фазани, пауни, токачки и др. През март-април 2018 г. вече имах добив на яйца, който далеч надминаваше потребностите ми.
Това ме накара да търся регламентиран пазар за продукцията, която получавах от птиците. Направих нужното пред областната дирекция по безопасност на храните София област, от където обекта беше инспектиран и в момента на първоначалната ми регистрация през м. август 2018 г. за пласиране на продукция по Наредба 26 разполагах с 230 пъдпъдъка от породите „ФАРАОН", „МАНДЖУРСКИ", „БЯЛ АНГЛИЙСКИ" и „СМОКИНГ", както и с 42 кокошки от породите „ЛЕГХОРН", „ВИАНДОТ“, "БРАМА", "КОХИН" и др. 

На 17.08.2018 г. ми беше издадено удостоверение 107 за директни доставки на пъдпъдъчи яйца, което след кандидатстването ми за предлагане и на кокоши яйца беше анулирано и издадено актуално удостоверение 110/14.09.2018 Г. за яйца от пъдпъдъци и яйца от кокошки. 

В настоящия момент имам над 550 бр. пъдпъдъци и около 180 бр. кокошки. Стартирам младите пъдпъдъци със смески на Фуражен завод Враня, а впоследствие изхранвам със собственоръчно приготвена смеска от царевица, жито, ечемик, слънчоглед, доставяни от гр. Шабла.

Продукти на "Ферма ЯЙКО"

Бърза поръчка
12 бр.
5.50 лв.

10 бр.
6.50 лв.

6 бр.
4.50 лв.