Марино България

Местоположение: гр. Габрово

“Марино България” ЕООД е семейна фирма, тясно специализирана в производството на мармалади и мусове. До пускането на пазара на продукта Габровски пестил името ни не беше познато в България, поради факта, че 100 % от продукцията ни от мусове е предназначена за износ за страни от ЕС. От началото на нашето производство използваме класическата рецепта за 
производство на пестил на доц. Матю Бонев, посочена в книгата му " Технология на консервиране на плодове и зеленчуци" (изд. Христо Г. Данов, 1966г.). Идеята ни е да съчетаваме традиционния метод, описан там, заедно със съвременните методи на производство. 

От края на 2018 г. се опитваме да възродим този забравен от вече далечното минало продукт - Габровски пестил. За справка: през 1889 г. само в Габровски регион са произведени 130 000 кг. пестил. За да отговорим на изискванията на потребителите, редом с класическия  вариант от натурален вкус, разработихме вкусове с корички от БИО портокали, корички от БИО лимони, канела, кафе, до месец ще имаме и орех в разфасовка от 110г.

Габровски пестил е супер храна за спортисти и хора с активен начин на живот. Благодарение на високата си енергийна стойност, съдържанието на фибри и полезните свойства на сливите, вложени в него, Габровският емблематичен продукт става все по-разпознаваем в цялата страна. Приема се изключително добре и сред практикуващи йога и вегани. 

Цитат от доц. Матю Бонев: " Пестилът е продукт, който се получава чрез изваряване на пасираната месеста тъкан на плодовете със или без прибавка на захар до гъста кашоподобна маса, която се разстила на тънък пласт и се суши до втвърдяване".

Продукти на "Марино България"

Бърза поръчка