Явор Симеонов

Местоположение: София

От няколко години упорито садя на балкона ( а и в градина на площ около половин декар ) различни растения, основно зеленчуци. Разсадите си правя сам - магданоз, мащерка, риган, мента, розмарин, домати, караставици, тиквички, карфиол, кейл, лапад, спанак, и няколко вида рукола и различни видове зелени салати.

В зависимост от разположението и големината на балкона успешно може да се гледат не само подправки и цветя но и краставици и домати. Обичайно, произведеното количество не е достатъчно, за да ви достави ежедневна нуждата от зеленчуци, но удоволствието да си набереш и да се грижиш за балконската градинка е несравнимо. 

Съвсем успешно в сандъчета за цветя освен подправките (магданоз, мащерка, риган, мента, розмарин и др.) успешно се отглежда спанак (листата остават дребни, много крехки), рукола, мизуна. За зелените салати, които растата с голяма розетка, е нужен по-голям контейнер. Краставици и чери домати растат много добре в дълбоки контейнери

Отглеждам и два вида Алое -  Aloe Barbadensis и Aloe Aborences, имам растения които на на възраст между 3 и 5 години, и присаждам от издънки.

При нужда за наторяване на контейнерите ползвам био тор, като е нужно стриктно да се спазват пропорциите. През горещните летни дни, ако балкона ви е южен тряба да поливате активно, в противен случай растенията изсъхват бързо. Експериментирам и с различни видове почви, както пакетирани и готови, които се продават по магазините, така и с пръст от моята градина.

Продукти на "Явор Симеонов"

Бърза поръчка
1 бр.
4.00 лв.

1 бр.
4.00 лв.1 бр.
3.00 лв.