Биоферма Поляна

Местоположение: с. Поляна, Странджа

Поляна e био ферма, произвеждаща ред чисти продукти: лимец, двузърнест лимец, спелта, ръж, пшеница, орехи, бадеми, лешници, нахут, леща, мед, билки, мляко.

Продуктите ни се отглеждат в района на с. Поляна, в северното подножие на Странджа.  Сами правим от тях чайове, мармалади, сиропи, желета, сушени плодове, сирена, етерични масла. Преработката на част от суровините се извършва в района на село Борима, Троянския Балкан. Целта ни е да вложим получените от Природата плодове в Истински и Чисти храни, направени с Грижа и Любов.

Чистота
Отглеждаме нашите продукти и събираме диви билки и плодове единствено от екологично чисти райони – Странджа, Родопите или Стара планина. 

НЕ ползваме химикали, синтетични торове, хербициди или пестициди!

Направени на ръка

Предпочитаме да работим повече с ръце, вместо с машини, където е възможно. Енергията на ръката е различна от тази на машината. Смятаме, че така храните са най-вкусни и качествени. Поради това и не са най-евтини.

Без консерванти или добавки 

Продуктите ни са с намалена трайност  – не използваме консерванти, добавки или „Е“-та. Веднъж отворени, продуктите ни няма да траят с месеци и е добре да се съхраняват в хладилник.

Продуктите ни са прости, истински и вярваме - вкусни и полезни!

Отношението ни към Природата 

Фермата е разположена в район с изобилна дива растителност и животински свят.  При производството на нашите био и натурални чисти продукти не се използват под каквато и да е форма синтетични торове, хербициди или пестициди. 

Обработките на почвите са намалени до възможния минимум, земеделските дейности са с неинтензивен характер.  Приоритетът ни не е добив на всяка цена, а най-добър продукт във взаимодействие с Природата. 

Стремим се фермата ни да бъде цялостен жив организъм и затова в нея има множество растения, включително бадеми, орехи, лешници, лимец, спелта, ръж, нахут, леща, шипки, лавандула, мащерка, градински чай, грозде, маслодайна роза.

Гледаме пчели, крави, овце, кози, щрауси и други птици. Събираме широк спектър диворастящи билки за чай и етерични масла.

Животните ни се гледат целогодишно пасищно и по никакъв начин не са „форсирани“ за голям млеконадой.

Продукти на "Биоферма Поляна"

Бърза поръчка
500 мл
11.00 лв.

500 мл
11.00 лв.

500 мл
10.90 лв.

500 мл
10.90 лв.